středa 23. července 2014

Low cost - z favoritky singlespeed


Dostal jsem objednávku na velmi levné a zároveň stylové městské kolo. Tím městem má být Ostrava, takže by mělo být i rozumně nerozkradnutelné. To znamená žádné rychloupínáky a podobně. Další podmínkou bylo, aby bylo velmi nenáročné na servis, zákazník není servisu schopný a na profi servisáky nemá peníze.

Otázky na startu zněly, co a z čeho. (co) Fixie, singlespeed s cvrkem, nebo klasické torpédo? Nakonec padla volba na volnoběžku, přeplétat na torpédo by bylo drahé a na fixie si zákazník ještě netroufl, ale dalo by se v budoucnu hravě a levně přehodit na fix. (z čeho) Favorit, jasná volba. Nakonec jsem našel solidního Favorita, s francouzským a japonským osazením.

Tak tedy rozpočet:
Kolo 650,-
páčka Tekro 140,-
lak 340,-
volnoběžka 60,-
omotávka Force 100,-
duše 100,-
špalky 60,-
ložiska hlava a náboje 20,-
konusy 10,-
centr výpletů 200,-

Domácí zásoby:
sedlo cca 200,-
řetěz Nexus cca 100,-
šlapátka cca 50,-

Celková váha 11kg. Počet zůbů 45/20. Tak od semaforu k semaforu by to mohlo stačit. Uvidíme co na to zákazník, koupit novou vonoběžku s jiným počtem zubů za 60,- nebude problém. Výška postavy 185cm, velikost rámu 58cm.



Fotogalerie přestavby













Kdyby někdo chtěl, můžu mu něco podobného na zakázku sestavit, stačí mě kontaktovat.




2 komentáře:

  1. zdravim jakube, asi jsem slepy, ale nenasel jsem zadny kontakt, muzes se mi prosim ozvat na mikefairlook@gmail.com mel bych zajem o podobny projekt, diky michal

    OdpovědětVymazat
  2. Zdar, lakuju plničem ve spreji (ten ti dobře zamaskuje rýhy v původním laku a stopy po broušení rzi), a pak několik vrstev obyč. akrylátové barvy ve spreji. Nejlevnější náhradní díly jsou ve sběrném dvoře :D. Jinak hledám na cyklobazar.cz nebo bazos.cz. Tenhle prodejce má spoustu starých věcí: http://www.cyklobazar.cz/inzerat/263055/predstavce-25-4mm/
    Pošli fotku tvého díla, ať se taky něčemu můžu přiučit.
    Kuba

    OdpovědětVymazat